Qantas har flugit direkt mellan London och Sydney

Igår klockan 07.09, svensk tid, lyfte en Boeing 787-9 Dreamliner från London Heathrow med destination Sydney. Det är Qantas andra av totalt tre testflygningar för framtida ultralånglinjer mellan Sydney och New York respektive London.

Efter en flygtid på cirka 19 och en halv timme landade Qantas andra testflygning av ultralånglinjer på Sydneys flygplats efter en direktflygning från London Heathrow där man lyfte klockan 07.09 svensk tid på torsdagen. Flygningen är den andra av tre testflygningar som ska genomföras innan Qantas beslutar sig för om man ska starta direktlinjer mellan Sydney-London och Sydney-New York från år 2022-2023 genom Project Sunrise.

Precis som på den första testflygningen mellan New York och Sydney genomfördes QF7879 mellan London och Sydney med totalt 50 personer ombord och utan frakt för att kunna ge den räckvidd som krävs för att flyga direkt på sträckan. London-Sydney är cirka 150 mil längre än New York-Sydney. Qantas har vid ett tidigare tillfälle flugit direkt mellan London och Sydney och det var för 30 år sedan då en Boeing 747-400 genomförde en positionsflygning.

Testflygningen inför Project Sunrise mellan London och Sydney genomfördes med en splitterny Boeing 787-9 som levererades till Qantas underhållsbas i Los Angeles från Boeing den 7 november. Därefter har den tillbringat ett antal dagar på den amerikanska västkusten innan man den 12 november flög flygplanet, VH-ZNJ, till London Heathrow. Dreamlinern är även målad i en specialmålning för att fira Qantas 100 års dag under 2020.

(Foto: Qantas)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.