Austrian säger upp 500 anställda

Med en hårdnade konkurrens i Wien från lågprisflygbolag ska Austrian Airlines slimma organisationen och säga upp 500 anställda för att kunna stå emot den explosionsartade etableringen av lågprisflyg i Österrike.

För att spara in kostnader på cirka 100 miljoner euro per år planerar Austrian Airlines att säga upp närmare 500 anställda enligt Reuters. Detta efter att Austrian fått en betydligt hårdare konkurrens på sin hubb i Wien. Under det senaste året har lågprisflygbolagen expanderat kraftigt från den österrikiska huvudstaden vilket sker på bekostnad av Austrian.

Lågprisflygbolag som easyJet, LaudaMotion, LEVEL och Wizz Air har den senaste tiden både etablerat baser och många nya flyglinjer till och från Wien. Detta har fått Austrian att stänga sina baser i Graz, Innsbruck, Klagenfurt, Linz och Salzburg och flyttat sin personal till Wien samtidigt som Lufthansa ska ta över stora delar av Austrians flygningar som inte utgår från Wien.

I gengäld ska Austrian ta över Eurowings trafik från Wien genom att man wet-leasar fyra Airbus A320-flygplan från det tyska lågprisflygbolaget. Dessutom kommer Austrian att fasa ut samtliga av sina 16 stycken Bombardier Dash 8 Q400 innan år 2021 är slut.

I januari sjösatte Austrian ett sparprogram som då skulle innebära att det Lufthansa-ägda flygbolaget skulle spara mellan 20 och 30 miljoner euro per år. Nu är det alltså betydligt större sparkrav som väntar när flygplansflottan och antal anställda ska bantas.

(Foto: Florian Klebl)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.