SAS och BRA stannar i Blekinge

Nio procent färre resenärer har använt Ronnebys flygplats under 2019. Det har gjort att Ronneby kommun kallat SAS, BRA och Swedavia till möte om den framtida flygtrafiken och när mötet nu har hållits säger de båda flygbolagen att de inte har några planer på att sluta flyga från Blekinge.

I september gick Ronneby kommun ut med att man skulle anordna ett möte med SAS, BRA och Swedavia angående de allt färre flygresenärer som flög mellan Ronneby och Stockholm. Detta för att förhindra att något av de båda flygbolagen skulle sluta flyga till Ronneby Airport. Hittills i år, januari till oktober, har Ronneby flygplats haft nio procent färre resenärer jämfört med samma period 2018.

Mötet mellan de fyra parterna har under veckan skett och då står det klart att varken SAS eller BRA har några planer på att lämna sträckan Ronneby-Stockholm. Enligt Ronneby kommuns kommunalråd Roger Fredriksson ser flygbolagen nu en utplaning av passagerarutveckligen, men kommunalrådet säger till Sveriges Radio att man från kommunens sida fortsatt kommer att följa utvecklingen av Ronneby Airports passagerarsiffror.

Om BRA eller SAS skulle välja att sluta flyga till Ronneby innebär det högre biljettpriser och en minskad attraktivitet för Blekinge-regionen. Därför menar kommunalrådet Fredriksson att man måste värna om flyget i Blekinge, annars skulle konsekvenserna bli katastrofala för länet enligt en tidigare kommentar i SVT.

(Foto: Peter Phillips)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.