SAS A350 kanske till Malmö och Göteborg

Under december kommer SAS att genomföra fler träningsdagar med sin första Airbus A350, och det är klart att detta kommer ske på Billunds flygplats, men även Malmö och Göteborg kan bli aktuella.

Den 9, 10 och 11 december kommer SAS att presentera sin första Airbus A350 för press och kunder i Köpenhamn, Stockholm respektive Oslo. Redan dagen efter Oslo ska flygplanet, SE-RSA, påbörja sitt jobb och då träna SAS piloter med bland annat så kallade studs och gå förfaranden.

Den 12, 13, 16-20, 23, 27 och 30 december kommer SE-RSA att avgå från Köpenhamns flygplats klockan 09.00 som SK 9280 med destination Billund. Från Billund kommer SAS sedan att flyga med A350-flygplan på fyra träningsflygningar varje dag för att återvända till Kastrup klockan 13.25 som SK 9285.

Även Malmö och Göteborg Landvetter kan komma att bli aktuella som platser att basera besättningsträning på och det är något som man tittar på enligt SAS danske presschef Troels Karlskov som check-in.dk pratat med. I nuläget finns det dock inga planerade A350-flygningar till Malmö och Göteborg.

SAS är sedan en tid tillbaka igång med utbildningen av piloter till A350-flygplanet, något som tar fem veckor per pilot om man har ett Airbus A330-certifikat sedan tidigare. Till sommaren år 2020 planerar man att ha fyra av A350 i drift och då behövs det piloter som just nu utbildas hos Airbus i Toulouse och Miami. Planerad trafikpremiär för A350 i SAS färger är satt till den 28 januari 2020.

(Foto: SAS)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.