Därför har utrikestrafiken på Bromma ökat kraftigt

Under 2019 har det i stora drag varit negativa passagerarsiffror nästan överallt på de svenska flygplatserna. På Bromma flygplats sticker däremot utrikestrafiken ut då den hittills i år har ökat med 18 procent.

I oktober ökade antalet utrikesresenärer på Stockholm Bromma flygplats med 20 procent och det är en ökning som visar på hur hela 2019 har sett ut för cityflygplatsens utrikestrafik. Januari-oktober 2019 har utrikestrafiken ökat med 18 procent vilket innebär drygt 300 000 personer har flugit utrikes till eller från Bromma. Detta samtidigt som inrikestrafiken minskat med nio procent och hanterat nära 1,7 miljoner resenärer.

Utrikestrafiken har ökat trots att det inte har startats några nya utrikeslinjer under året, och enligt Swedavias Elizabeth Axtelius beror den stora ökningen dels på att Brussels Airlines satt in ett större flygplan, Airbus A319, jämfört med 2018 som erbjuder fler stolar och att intresset för Finnairs flyglinje till Helsingfors ökat.

Utrikestrafiken på Bromma flygplats består idag av tre linjer, Sun Air of Scandinavia till Aarhus, Finnair till Helsingfors och Brussels Airlines till Bryssel. Under 2020 får de linjerna sällskap av ytterligare tre då BRA börjar flyga till Tallinn, Riga och Oslo Sandefjord. Den sistnämnda ska trafikeras i samarbete med Widerøe.

(Foto: Aero Pixels)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.