Brittiska bolag köper Thomas Cook-slottar

easyJet har köpt Thomas Cooks slottar på London Gatwick och Bristols flygplats efter charterbolagets konkurs och det brittiska lågprisflygbolaget fick hosta upp 445 miljoner kronor för affären.

Efter Thomas Cooks konkurs i Storbritannien har en av de större frågorna varit vem som ska ta över flygbolagets slottar, start- och landningstillstånd. De mest eftertraktade, på London Gatwick-flygplatsen, lade easyJet tillsammans med slottar på Bristols flygplats, beslag på till en kostnad av 445 miljoner kronor.

Slottarna på Gatwick inkluderar tolv sommar start- och landningstillstånd och åtta vinterslottar medan de på Bristol består av sex sommar slottpar och ett vinterpar.

Förutom easyJet har även Jet2.com köpt Thomas Cooks gamla slottar. Det brittiska lågprisflygbolaget har nu rum för expansion på flygplatserna i Manchester, Birmingham och London Stansted efter att köpt slottar där från kvarlevorna av Thomas Cook. Det är dock oklart hur mycket Jet2.com har betalt för de slottarna.

(Foto: Adrian Pingstone)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.