SAS morgonflyg från Visby snart tillbaka

När SAS beslutade sig för att dra in morgonflyget från Visby till Stockholm Arlanda från den 27 oktober lät kritiken inte vänta på sig från det gotländska näringslivet. När sommartidtabellen dock tas i bruk i slutet på mars är morgonavgången från Visby åter med i flygprogrammet.

I juni kommer beskedet att SAS från slutet av oktober tar bort sin morgonavgång vid klockan 06.40 från Visby för att ersätta den med en avgång klockan 08.15. Beskedet togs inte emot väl från det gotländska näringslivet och arbetspendlare då man bland annat förlorade många vidareflyg från Arlanda med den sena avgången från Visby.

Från den 30 mars 2020, när sommartidtabellen har tagit sin början, är dock SAS morgonavgång SK086 med avgångstid klockan 06.40 tillbaka från Visby. Den nygamla avgången som åter ger bättre förbindelser till Sverige och världen via Arlanda kommer precis som tidigare att flygas med en ATR 72-600 från Regional Jet.

Troligen tillkommer den nya avgången som en konsekvens av att SAS lägger ner Örnsköldsvik-Stockholm från februari som idag flygs med en ATR 72-600 som har nattstopp i Örnsköldsvik.

Att morgonavgången återkommer i trafikprogrammet innebär även att det blir en extra kvällsavgång varje söndag och vardag från Stockholm Arlanda till Visby. Samtliga avgångar flygs av estniska Regional Jet med ATR 72.

(Foto: G B_NZ)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.