Swiss satsar på tåg inom Schweiz

Swiss väljer att inte återuppta flygningar mellan Zürich och Lugano efter att operatören på sträckan, Adria Airways, gått i konkurs. Istället satsar man på tåg mellan städerna.

Efter Adria Airways konkurs förlorade Swiss sin operatör på inrikessträckan Zürich-Lugano och istället för att hitta en ny flygpartner på sträckan ska tåg ersätta. Swiss har nämligen tecknat ett avtal med tågoperatören SBB om samarbete på tågsträckorna Zürich-Lugano och Zürich-Basel. Fler sådana samarbeten är även att vänta framöver till populära turistmål i Schweiz enligt ch-aviation.

Samtidigt har Swiss VD Thomas Klühr sagt att det i framtiden inte ska finnas några biljetter på inrikesflygningar som ska överstiga 100 amerikanska dollar. Ett utspel som kommer efter att gröna partier skördat framgångar i Schweiz och att ett ännu större tryck på Swiss om sin klimatpåverkan är att vänta.

Samarbetet mellan tåg och flyg menar VD Klühr kommer ge Swiss resenärer möjlighet att fortsätta sin resa inom Schweiz bekvämt och enkelt samtidigt som man får en större närvaro i hela Schweiz.

Kvar på den schweiziska inrikesmarknaden är nu enbart Zürich-Genéve, en sträcka som Swiss flyger på många gånger dagligen med Airbus-flygplan. Det finns dock mycket som talar för att man även på den sträckan kommer att börja samarbeta med markbundna transporter för att feeda in resenärer på Swiss linjenät från Zürich och för resande mellan enbart de båda städerna.

(Foto: TJDarmstadt)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.