Nytt hopp för Gävles flygplats

I december ska Gävle flygplats läggas ner, men det finns nu hopp för att flygplatsen ska leva vidare sedan Försvarsmakten menar att Hemvärnet är i behov av flygplatsen.

Försvarsmakten vill ha kvar Gävle flygplats och säger nej till den nedläggning som Gävle kommun beslutat om. Enligt kommunens planer ska flygplatsen läggas ned i december, men sedan Försvarsmakten sagt att man behöver den menar lokale oppositionspolitikern William Elofsson att beslutet om nedläggningen ska tas om.

Elofsson hyser dock inte allt för stora hopp om att flygplatsen inte ska läggas ner och kommunalrådet Erik Holmestig menar att det är försent att riva upp beslutet om nedläggningen.

Om flygplatsen kommer att återöppnas eller inte läggass ner återstår att se, men när Försvarsmakten sagt att man behöver flygplatsen tycker William Elofsson att Försvarsmakten också ska vara med och finansiera den. Huruvida det kan locka Gävle kommun till att inte lägga ned flygplatsen är dock oklart.

(Foto: Mark Harkin)

En kommentar

  1. Det är första gången som en kommunpolitiker öppnat upp för att andra kan vara med och finansiera flygplatsen. Under tre års tid har man förnekat den möjligheten. Att bara dela kostnaderna inom Gävleborgs kommuner skulle leda till att flygplatsen för Gävles del skulle kosta 1,75 miljoner per år. Varje kommun skulle då betala efter sin befolkningsmängd. Om sedan Region Gävleborg kunde ta halva kostnaden så är det ingen match alls. Regionen kan då utföra ca 70 ambulansflygningar om året. Om dessutom FM visar intresse så kan man hitta ytterligare möjligheter. Det är bara den politiska viljan som står i vägen. http://www.beredskapgavleborg.se

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.