Norwegian lägger ner Malmö-Stockholm

Efter en tid med för låg efterfrågan så har Norwegian beslutat sig för att lägga ner inrikeslinjen mellan Malmö och Stockholm Arlanda som flygs i konkurrens med både SAS och BRA.

Som en del av optimering av bolagets linjenät kommer Norwegian inte att fortsätta flyga mellan Stockholm Arlanda och Malmö från och med januari 2020. Detta eftersom det inte har varit tillräckligt stor efterfrågan på linjen i kombination med höga flygplatsavgifter.

Norwegian flyger idag mellan Malmö och Stockholm med tre dagliga avgångar på vardagar samt en till två avgångar på lördagar och söndagar. Konkurrenterna SAS och BRA erbjuder betydligt fler avgångar på sträckan varje dag och har större möjlighet att anpassa flygplanen efter passagerarsiffrorna. Det är något som Norwegian inte har med sin enhetsflotta bestående av Boeing 737-800 som har plats för 189 passagerare.

Norwegian skriver i ett pressmeddelande i samband med nedläggningen av Malmö-Stockholm att de flesta resenärer i södra Sverige flyger från närliggande Köpenhamn flygplats där Norwegian har en stark närvaro.

(Foto: News Öresund)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.