Ukraine International minskar antalet linjer och avgångar

Flygmarknaden i Europa hårdnar och nu ska ytterligare ett flygbolag spara och banta ner verksamheten. Det är Ukraine International som med start den 16 november justerar sitt linjenät.

Med flera flygbolagskonkurser under hösten rustar flygbolagen för tuffare tider och ett av bolagen som gör det genom att banta ner olönsamma flyglinjer och avgångar är Ukraine International Airlines, UIA. Från den 16 november minskar UIA antalet avgångar på åtta flyglinjer och samtidigt stoppas flygningar helt på tre.

En av flyglinjerna som stoppas är Kiev-Beijing, en flyglinje som inte är genomförbar att flyga från Kiev då UIA inte har tillstånd att flyg i ryskt luftrum. Det innebär att man måste flyga runt Ryssland och det ger flygtider på 9,5 timmar vilket motsvarar flygtider till Beijing från västra Europa vilket inte är hållbart enligt UIA.

Även Ukraine Internationals flyglinje till Stockholm Arlanda från Kiev påverkas av bolagets beslut, och från den 16 november blir det sju avgångar i veckan istället för nuvarande elva till tolv avgångar per vecka.

Det är dock inte enbart nedskärningar för UIA. Det ukrainska flygbolaget ökar nämligen antalet flygningar till Krakow som får en daglig avgång istället för fem i veckan till den ukrainska huvudstaden från mitten av november.

Samtidigt som linjenätet bantas och optimeras justerar UIA även sin hubb på Boryspil-flygplatsen utanför Kiev där avgångstider till Europa sker under förmiddagarna med ankomst till Ukraina under den sena eftermiddagen. UIAs flygningar österut samordnas sedan till avgångar under kvällen för att åter landa i Kiev under den tidiga morgonen.

(Foto: Aero Icarus)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.