SAS på väg mot mångmiljonvinst år 2019

Trots tidigare prognoser om ett negativt resultat före skatt under SAS räkenskapsår 2019 kan flygbolaget nu redovisa en prognos som är kraftigt uppjusterad till en vinst på mellan 700 och 800 miljoner kronor.

SAS utsikter i rapporten för det tredje kvartalet var “att det kommer att bli utmanande att uppnå ett positivt resultat före skatt och jämförelsestörande poster under räkenskapsåret 2019.”

Som en effekt av starka passagerarsiffror och förbättrade enhetsintäkter revideras nu utsikterna till att SAS resultat före skatt och jämförelsestörande poster beräknas uppgå till 700-800 miljoner kronor för räkenskapsåret 2019.

”Trots ett utmanande år är vi glada över att kunna uppvisa en stark utveckling i vår verksamhet under de sista månaderna av räkenskapsåret 2019. Särskilt uppmuntrande är en fortsatt förbättrad utbuds-/efterfrågebalans i Skandinavien och att vårt produkterbjudande i kombination med vårt målmedvetna arbete för ett mer hållbart flygande har lockat fler kunder att resa med SAS”, säger Rickard Gustafson, vd för SAS.

För oktober månad redovisar SAS att den totala trafikkapaciteten ökade med 2,2 procent och antalet passagerare med 3,6 procent jämfört med oktober 2018. Regularitet och punktlighet visade också på förbättring med en ökning med 0,8 procentenheter respektive 1,5 procentenheter.

Antalet betalande passagerarkilometer, RPK, ökade med 5,7 procent i de tre skandinaviska länderna och tillväxten var också betydande på europeiska samt Intraskandinaviska rutter där RPK ökade med 5,5 procent. Kabinfaktorn ökade med 0,7 procentenheter till 76,3 procent och bidrog till en förbättrad valutajusterad enhetsintäkt och passageraryield som ökade med 2,3 respektive 1,6 procent.

(Foto: SAS)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.