Brussels Airlines satt på bantningskur

Brussels Airlines har expanderat, men det ekonomiska resultatet har inte hängt med och därför ska bolaget nu reducera verksamheten för att ha en solid vinst år 2022.

Efter att ha expanderat i flera år ska Brussels Airlines nu ta ett steg tillbaka och reducera verksamheten för att kunna expandera vidare i framtiden. Det Lufthansa-ägda flygbolaget har endast visat på sporadisk vinst under de senaste åren och det ska man nu råda bot på.

Målet är satt till att Brussels Airlines ska ha en vinstmarginal på åtta procent år 2022 och på vägen mot det kommer jobb att försvinna enligt Flight Global. Flygbolaget vill dock att det ska kunna lösas genom pensionsavgångar och frivilliga uppsägningar, det är oklart hur många tjänster som kommer att försvinna.

Lufthansa Group har sedan juni i år arbetat med en plan för Brussels Airlines sedan man beslutat sig för att inte integrera flygbolaget i Lufthansa-dotterbolaget Eurowings, och resultatet blev alltså en reducering av verksamheten för att kunna växa senare.

Idag flyger Brussels Airlines med 42 flygplan från Airbus A320-familjen, 15 Airbus A330, en A340 samt fem Bombardier CRJ-flygplan från CityJet. Linjenätet som utgår från Bryssel sträcker sig över 72 destinationer i Europa, 23 i Afrika, tre i Nordamerika och en i Mellanöstern.

(Foto: Brussels Airport)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.