Välfyllda flygplan hos Norwegian i oktober

Norwegians trafiksiffror för oktober visar att enhetsintäkterna ökade för sjunde månaden i rad. Det är en ökning med sex procent jämfört med samma period förra året. Samtidigt ökade kabinfaktorn med drygt två procent.

Totalt flög 3 118 722 passagerare med Norwegian i oktober. Den totala trafiken minskade med tre procent och kapaciteten minskade med fem procent. Kabinfaktorn ökade dock till 87,1 procent, upp 2,1 procentenheter jämfört med samma period föregående år.  

”Vi är mycket glada över att enhetsintäkterna fortsätter att öka samtidigt som vi fyller planen bra och levererar bättre punktlighet. Kommande vintersäsong har vi anpassat linjenätet och kapaciteten för att säkerställa att vi är väl rustade att möta efterfrågan. Siffrorna för oktober visar att vi fortsätter att leverera enligt vår strategi om att gå från tillväxt till lönsamhet”, säger Geir Karlsen, tillförordnad koncernchef på Norwegian.

I oktober minskade bolaget CO2-utsläppen till 67 gram per passagerarkilometer, vilket är en minskning med 8,5 procent jämfört med samma månad förra året. Detta trots att MAX-planen står på marken och bolaget har varit tvungna att hyra in äldre ersättningsplan. 

Norwegian genomförde 99,7 procent av de planlagda flygningarna i oktober och punktligheten var  83,3 procent, upp 3,6 procentenheter jämfört med oktober 2018. Bolagets wet-leasing av ersättningsflyg har dock påverkat punktligheten negativt även den här månaden.

(Foto: Norwegian)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.