Nytt lågprisflyg på Island

Ytterligare ett nytt lågprisflygbolag ska lanseras på Island efter WOW Airs konkurs. Nu är det före detta WOW Air-anställda som ska flyga med Airbus-flygplan till Europa med start under nästa år.

Om nya WOW Air kommer att lansera sina flygningar mellan Reykjavik och Washington DC och om man ska transportera frakt eller passagerare är oklart. Vad som däremot står klart är att ytterligare ett nytt flygbolag ser dagens ljus på Island. Detta då före detta anställda på WOW Air beslutat sig för att starta ett nytt lågprisflygbolag med namnet Play med den före detta chefspiloten på WOW Air Arnar Mar Magnusson som VD för Play.

Flygbolaget planerar att börja sälja biljetter under november till sex europeiska destinationer från Island som ska flygas med två Airbus A321 under vintern. Till våren nästa år vill man även börja sälja biljetter och flyga till fyra destinationer i Nordamerika och utöka flygplansflotta till sex Airbus A321-flygplan inför sommaren år 2020.

Bakom Play står ett brittiskt investeringsbolag för 80 procent av kapitalet medan isländska parter står för de resterande 20 procenten. Det är dock oklart hur mycket pengar som skjutits in i det nya flygbolaget, men VD Arnar Mar Magnusson försäkrar att det är en garanterat långsiktig finansiering enligt mbl.is. Det har även kommit uppgifter om att irländska Avianta Capital skjutit till 40 miljoner dollar till Play vilket ska garantera verksamhet under tre år.

(Foto: Play)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.