Lufthansa ställer in 1 300 flygningar

Inför en strejk bland bolagets kabinanställda har Lufthansa ställt in över 1 300 flygningar under torsdagen och fredagen, och erbjuder samtidigt berörda resenärer fri ombokning.

En tysk domstol har godkänt en strejk bland Lufthansas kabinanställda som flygbolaget menar är olaglig. Men nu är det alltså mycket som talar för att strejken på 48 timmar under torsdag och fredag kommer att genomföras och därför har Lufthansa ställt in över 1 300 flygningar under de kommande dagarna, 600 på torsdag och 700 på fredag.

Strejken kommer att påverka alla Lufthansas flygningar till och från Tyskland, och kan även komma att påverka dotterbolagen Eurowings och SunExpress.

Under onsdagseftermiddagen har Lufthansa ställt in en rotation mellan München och Göteborg, LH2428/2429 både torsdag och fredag samt LH2432 München-Göteborg under torsdagen och LH2433 på fredagen.

Från Stockholm Arlanda är LH2421 samt LH2417 till München inställda under torsdagen och LH2421 samt LH2413 under fredagen. Från München till Arlanda är LH2416 och LH2420 inställda på torsdag medan LH2412 är inställd under fredagen.

Under onsdagskvällen kom även besked om att tre rotationer på Frankfurt-Stockholm Arlanda är inställda med flygnummer LH801, 803 samt 805 från Arlanda under torsdagen. Även två rotationer till Göteborg från Frankfurt har ställts in under torsdagen med flygnummer LH813 samt 817.

Konflikten mellan Lufthansa och kabinfacket UFO grundar sig i att kabinpersonalen vill ha en löneökning på 1,8 procent och man menar att Lufthansa inte är villiga att förhandla om detta. Lufthansa å sin sida säger att man har bjudit in fackförbundet till förhandlingar i februari nästa år.

(Foto: Lufthansa)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.