Lång uppstart efter att MAXen får klartecken

När FAA godkänt Boeing 737 MAX för flygning med passagerare igen kommer Southwest Airlines behöva fem månader för att förbereda sig innan flygplanet kan sättas i trafik igen.

Om och när FAA har godkänt Boeings 737 MAX för reguljär flygtrafik kommer Southwest Airlines, som hann ta emot 34 MAX-flygplan innan flygförbudet trädde i kraft, behöva upp till fem månader innan man kan sätta flygplanet i full trafik igen.

Detta för att dels träna piloter vilket beräknas ta 30 till 40 dagar och även uppdatera sina träningsprocedurer samt manualer. Utöver det behövs två till fyra månader innan flygningarna med Boeing 737 MAX är igång fullt ut igen.

I nuläget har Southwest Airlines tagit ur MAX-flygplanet ur trafikprogrammet fram till den 8 februari 2020 och man förväntar sig att FAA ska godkänna MAX-flygplanet för flygtrafik under mitten av december.

Flygförbudet har inneburit att Southwest har 75 flygplan på lager hos Boeing som skulle ha levererats innan 2019 är slut, men nu planerar det amerikanska lågprisflygbolaget för att ta emot fem till tio nya flygplan i veckan från att flygförbudet släpps till att man börjar flyga med MAXen för att kompensera för detta.

(Foto: Tomás Del Coro)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.