Strejkhot hänger över Lufthansa

Lufthansa kan hamna i trubbel i slutet av veckan då fackförbundet för bolagets kabinanställda, UFO, planerar för en 48 timmar lång strejk. Lufthansa å sin sida menar att strejken är olaglig.

En strejk bland Lufthansas kabinanställda är planerad att genomföras under 48 timmar under torsdagen och fredagen. Detta efter att fackförbundet, UFO, sagt att kabinpersonalen förtjänar en löneökning på 1,8 procent.

Samtidigt som det rustas för strejk menar Lufthansa att strejken är olaglig då UFO inte har rätt att representera Lufthansa kabinpersonal. Konflikten om löneökningen skulle resulterat i en strejk under oktober, men det stoppades hos Lufthansa. Dock genomfördes strejker hos Lufthansas dotterbolag.

Om det blir en strejk från torsdag klockan 00.00 till fredag klockan 24.00 så kommer stora delar av Lufthansas flygningar att antingen försenas eller ställas in. I en kommentar säger dock Lufthansa att man har bjudit in UFO till förhandlingar i mitten av februari och att man nu arbetar på att hitta juridiska skäl för att stoppa strejken.

(Foto: TJDarmstadt)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.