Arlanda bäst i Europa på att ta betalt för parkering

En sammanställning av vad det kostar att att parkera en timme på de största flygplatserna i Europa toppar Stockholm Arlanda Airport före flygplatser som London Heathrow och Paris Charles de Gaulle.

Inför jul när många ska hämta och lämna nära och kära på flygplatsen har sajten Taxi2Airport sammanställt kostnader för att parkera sin bil en timme på de största flygplatserna i EUs 28 länder. I topp, och därmed dyrast är Stockholm Arlanda Airport, där det kostar 9,28 euro, 99 kronor, för en timmes parkering.

Tvåa på listan är London Heathrow där det kostar 8,69 euro, närmare 93 kronor för en timmes parkering. Trea är ytterligare en av tungviktarna, nämligen Paris Charles de Gaulle där det kostar 8 euro för en timmes parkering.

När man jämfört Arlanda med Bukarests Henri Coanda Airport som är längst ner på listan så står det klart att det är sju gånger dyrare att parkera sin bil på Arlanda jämfört med Bukarests flygplats. En timmes parkering på den rumänska flygplatsen kostar nämligen 1,26 euro.

Stockholm Arlanda lyckas alltså toppa en lista över de europeiska flygplatserna med namn som Heathrow och Charles de Gaulle bakom sig. Tyvärr är det dock en mindre smickrande lista att toppa, där de närmsta konkurrenterna Helsingfors och Köpenhamn ligger 2,5 till 3 euro billigare för en timmes parkering.

(Foto: Brorsson)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.