Ökad dansk närvaro i Tyskland

Det danska flygbolaget DAT tar under 2020 över den tyska inrikeslinjen mellan Saarbrücken och Berlin vilket stärker den danska närvaron på den tyska marknaden.

Med start den 1 januari år 2020 kommer DAT, Danish Air Transport, att börja flyga mellan Saarbrücken i sydvästra Tyskland till Berlin Tegel. Flygningarna kommer att genomföras med ATR 72-500/600 med 18 avgångar i veckan fördelat på tre på vardagar, en på lördagar samt två på söndagar i vardera riktning.

Linjen som DAT börjar att flyga tar man över efter att Luxair valt att sluta flyga mellan städerna den 31 december då den CRJ 700 som Luxair använde på linjen Luxemburg-Saarbrücken-Berlin flögs av Adria Airways som gått i konkurs. För tillfället flyger Luxair sträckan med en CRJ 700 inhyrd från estniska Regional Jet.

Med DATs intåg på den tyska inrikesmarknaden blir den danska närvaron allt större i Tyskland då danska Sun Air of Scandinavia flyger inrikes från Friedrichshafen till Hamburg och Düsseldorf samt en utrikeslinje till Toulouse. Tidigare har Sun Air även flugit från Bremen och Hamburg till bland annat London och Manchester.

(Foto: Pedro Aragão)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.