Finnair lagar Thomas Cooks hål i tomtesäcken

Thomas Cooks konkurs lämnade ett hål i marknaden för tomteflyg till norra Finland från Storbritannien, och det hålet ska Finnair fylla i vinter då man lägger till 23 extra flygningar i vinter och lanserar flygningar till London Gatwick.

När Thomas Cook gick i konkurs i september lämnades många brittiska vintersugna resenärer utan möjlighet att flyga direkt till norra Finland för att bland annat besöka tomten. Finnair ska dock råda bot på detta genom att sätta in 23 extra flygningar till finska Lappland i vinter från London.

Finnair menar att det finns en enormt stor marknad för flyg till norra Finland under vintern som man måste ta hand om och vårda. Därför tillkommer 15 extra flygningar till Rovaniemi medan ytterligare åtta extra flygningar delas mellan Kittilä och Ivalo mellan den 20 december och 5 januari 2020.

Samtliga flygningar kommer att utgå från London och de flesta från Heathrow-flygplatsen. Dessutom kommer Finnair även att lansera vinterflyg från London Gatwick med start den 8 december då man börjar att flyga till Ivalo. Dessutom tillkommer flygningar till Kittilä från Gatwick mellan den 15 december och 8 mars 2020.

(Foto: Daduschu)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.