WOW Air byter skepnad igen

Det har varit många bud kring den nya lanseringen av det konkursade isländska lågprisflygbolaget WOW Air och nu ser det ut som att man behöver ha levt i ett liv i vatten, ha fenor och troligtvis vara död för att kunna flyga med bolaget.

Lanseringen av nya WOW Air har gått hackigt och från början skulle trafiken nu vara igång med flygningar mellan Reykjavik och Washington DC. Starten har dock skjutits upp till december, men nu verkar det som att lanseringen av WOW Air kommer tidigare än så.

Under en presskonferens på Island har en talesperson för WOW Air, Steinn Pálsson, sagt att det är en fråga om veckor innan flygandet är igång för WOW Air, men det då man bytt inriktning på WOW Air 2 ännu en gång. Istället för att flyga passagerare ska WOW Air enbart inrikta sig på frakt och då främst fisk.

Flyglinjen kommer dock vara densamma, Reykjavik-Washington, men att kunna flyga med WOW Air lär bli svårt framöver såvida man inte tillhör fisksläktet. Det är dock många frågetecken som kvarstår och det är fortsatt oklart vilka flygplan som WOW Air 2 ska flyga med och om man har slottar på Dulles-flygplatsen utanför Washington.

Tidigare har affärskvinnan Michele Ballarin som står bakom WOW Air 2 att allt är redo på Dulles-flygplatsen med markpersonal och liknande för att börja flyga där. Detta är dock något som flygplatsen själva inte har haft någon som helst vetskap om vilket skapar ännu större frågetecken för om WOW Air någonsin kommer att komma upp i luften igen.

(Foto: Anna Zvereva)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.