Tre flygbolag vill ta över efter SAS i Ö-vik

Efter beskedet att SAS slutar flyga från Örnsköldsvik i februari nästa år har tre flygbolag sagt att man vill börja flyga till Örnsköldsvik från Stockholm och det är Sveaflyg, Air Leap och BRA som är intresserade.

Det är upplagt för priskrig i Örnsköldsvik efter att SAS beslutat att sluta flyga Örnsköldsvik-Stockholm Arlanda från den 1 februari nästa år. SAS har trafikerat sträckan med tre till fyra dagliga avgångar med ATR 72-600 och Boeing 737 på enstaka avgångar sedan trafikstarten under 2018.

När SAS lämnar Örnsköldsvik står dock flygbolag på kö för att ta över trafiken som SAS menar inte varit tillräcklig för endast ett flygbolag tidigare. Först att tillkännage att man börjar flyga Örnsköldsvik-Stockholm var Sveaflyg som planerar för trafikstart den 1 februari med fem dagliga avgångar med en SAAB 2000.

Samtidigt sitter nu BRA i en intensiv planering för att kunna börja flyga reguljärt mellan Örnsköldsvik och Stockholm Bromma med start den 2 februari nästa år. Planeringen bygger på tre till fyra avgångar per dag i vardera riktningen. Sträckan kommer att flygas med BRAs klimateffektiva ATR 72 med plats för 72 passagerare.

”Vi tror på Örnsköldsvik som destination och ser att regionen behöver flyg för att fortsätta vara attraktiv för näringsliv och tillväxt”, säger Geir Stormorken som är VD för flygbolaget BRA.

Vad som talar till BRAs fördel i kampen om passagerare är att man kan erbjuda enkelt transfer på Bromma vidare ut i Sverige och Norden på en biljett på egna linjer och i samarbete med Finnair.

Som om Sveaflyg och BRA inte var nog så har även Air Leap tillkännagivit att man ska börja flyga från Örnsköldsvik till Stockholm Arlanda. Air Leap ska trafikera sträckan med minst 20 avgångar i veckan från den 2 februari med en ATR 72-500.

Det återstår att se om alla tre flygbolag väljer att förverkliga sina planer på trafik mellan Örnsköldsvik och Stockholm, men det är oavsett upplagt för ett priskrig och blodbad för flygbolagen som åtminstone till en början kommer gynna resenärerna.

(Foto: Petey21)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.