Air Serbia utökar sin närvaro i Sverige

Finnair och Air Serbia har inlett ett nytt codeshare-samarbete som innebär att Air Serbias närvaro ökar i Sverige genom Finnairs flygningar från Helsingfors.

När vintertidtabellen tog sin början inledde även Finnair och Air Serbia ett nytt codeshare-samarbete som innebär att Air Serbia sätter sin JU-kod på Finnairs flygningar från Helsingfors till Wien, Prag, Berlin, Köpenhamn, Stockholm, Göteborg, Oslo, Riga, Tartu, Vilnius och Tallinn. Dessutom tillkommer Air Serbias JU-kod på Finnairs samtliga inrikeslinjer.

Det nya codeshareavtalet innebär alltså att Air Serbia får en större närvaro i Sverige och då Stockholm samt Göteborg. Idag flyger det serbiska flygbolaget till de båda städerna från Belgrad respektive Nis.

För Finnairs del innebär samarbetet med Air Serbia att deras AY-kod tillkommer på Air Serbias flygningar från Belgrad till Wien, Prag, Berlin, Tirana, Bukarest, Sofia, Skopje, Podgorica, Sarajevo, Tivat, Larnaca och Thessaloniki.

”Vårt nya codeshareavtal med Air Serbia är ett perfekt steg för Finnair att expandera sitt nätverk och närvaro i Europa. Dessutom blir det enklare att resa från Serbien till USA och Asien,” säger Philip Lewin, Head of Partnerships and Alliances på Finnair.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.