50 Boeing 737 NG fast på marken efter sprickbildning

Efter att Boeing hittat sprickor i ett vitalt vingfäste på en Boeing 737 NG vid en inspektion beordrades det en omedelbar inspektion på alla flygplan av typen vilket resulterat i att 50 flygplan belagts med flygförbud.

Det senaste flygbolaget att ta ett Boeing 737 Next Generation-flygplan ur drift på grund av sprickor i ett vitalt vingfäste är nu Qantas som samtidigt säger att man även undersöker ytterligare 32 flygplan av typen i flottan.

När sprickbildningen upptäcktes tidigare i höst beordrades alla flygbolag som flyger med Boeing 737 NG-flygplan som har flugit minst 22 600 cykler om inspektion vid det berörda vingfästet. Enligt AFP har det nu resulterat i att 50 flygplan satts på marken i väntan på att man ska åtgärda sprickbildningen genom att byta ut vingfästet.

Tidigare har SAS tagit två flygplan ur trafik på grund av sprickorna och det ena flygplanet var sedan tidigare planerat att tas ur trafik för pensionering medan det andra flygplanet lagades innan det togs i trafik igen. Inga av Norwegians flygplan uppfyller kravet för inspektionen på 22 600 cykler.

(Foto: Aero Icarus)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.