Thomas Cook blir SunClass Airlines

Efter att det blivit klart med nya ägare till Vinggruppen med Petter Stordalen står det klart att Thomas Cook Airlines Scandinavia blir SunClass Airlines.

Under gårdagen kunde Vinggruppens nya ägare presenteras vid en presskonferens i Stockholm. Det blir det Petter Stordalen-kontrollerade Strawberry Group tillsammans med Altor Fund V och TDR Capital som tryggar ett starkt och långsiktigt nordiskt majoritetsägande av verksamheten i Vinggruppen med totalt 2 300 anställda i Ving, Spies, Tjäreborg och Thomas Cook Airlines Scandinavia.

Just Thomas Cook Airlines Scandinavia kommer dock att byta namn och bli SunClass Airlines vilket Magnus Wikner koncernchef på Ving berättade under presskonferensen. Vad det kommer betyda för flygbolagets verksamhet är oklart, men i nuläget flyger man med sju Airbus A321 och fyra Airbus A330 från baserna Köpenhamn, Oslo, Stockholm och Helsingfors.

Strawberry Group som Petter Stordalen står bakom och Altor köper 40 procent vardera av Vinggruppen och TDR Capital resterande 20 procent. All verksamhet kommer att flyttas över till en ny koncern, där affären innebär en kombination av köp av hela bolag eller tillgångarna i vissa bolag från Vinggruppens tidigare juridiska struktur.

(Foto: Anna Zvereva)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.