Skotsk SAAB-operatör går mot ATR-flotta

Det skotsk-brittiska regionala flygbolaget Loganair överväger nu att ersätta sina jetflygplan från Embraer med ATR framöver. Detta samtidigt som flygbolaget börjar ta emot ATR-flygplan för att ersätta bolagets 19 SAAB-flygplan.

Loganair som har sin bas i Skottland flyger idag till ett 40-tal destinationer i Storbritannien och Europa med en flygplansflotta bestående av 19 SAAB-flygplan och 17 Embraer 135/145. I framtiden kan dock Loganairs flotta enbart bestå av ATR-flygplan, vilket en order på 20 ATR 42-500 sedan tidigare lagt grunden för.

Loganair kommer från april nästa år att börja ta emot flygplan från sin order på 20 ATR 42-flygplan och de ska till en början ersätta de fyra SAAB 2000 och 15 stycken SAAB 340 som flygbolaget flyger med för tillfället. Loganairs operativa chef har dock öppnat för att även Embraer-flygplan kan komma att ersättas av ATR-flygplan.

”Den ultimata ATR-flottan är över 20 stycken ATR 42-500. Jag skulle föreställa mig att i sinom tid kommer även Embraer-flygplanen att kunna ersättas av ATR, men det är några år längre fram”, säger Maurice Boyle operativ chef på Loganair.

Förutom att ta in ATR 42-500 i sin flotta är Loganair även intresserade av -600 versionen av ATR-flygplanet, men på grund av det inte finns flygplan av versionen tillgänglig i tid för Loganair avvaktar man. Samtal förs dock med ATR och mycket talar för att ytterligare en SAAB-operatör går mot en flotta med endast ATR-flygplan.

(Foto: Alan Wilson)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.