SAS lämnar Örnsköldsvik

Efter att 2018 varit ett år med en stor passagerarutveckling i Örnsköldsvik har detta vänt under 2019 till en negativ utveckling och därför lämnar SAS Örnsköldsvik-Stockholm, men ett nytt flygbolag är redan klart att ta över sträckan.

Den 1 februari 2020 slutar SAS att flyga mellan Örnsköldsvik och Stockholm Arlanda. Anledningen är att passagerarutvecklingen inte är tillräcklig och det beror enligt SAS på flygskam, flygskatt och en sviktande konjunktur.

När SAS började att flyga sträckan under 2018 var det däremot en helt annan utveckling med stora passagerarökningar varje månad efter att man tagit över trafiken från Nextjet. Under en period sattes även Boeing 737 in på morgonavgången från Örnsköldsvik för att täcka behovet. 2019 har dock inneburit passagerartapp och SAS tålamod på sträckan är med det slut.

Det är dock redan klart att Sveaflyg gör entré inom reguljärflyget när SAS lämnar Örnsköldsvik. Det svenska flygbolaget tar nämligen över trafiken på till Stockholm när SAS slutar. Enligt SVT ska Sveaflyg trafikera sträckan med en SAAB 2000 som ska flyga fem gånger per dag mellan Örnsköldsvik och Stockholm.

(Foto: Bene Riobó, SAS ATR 72 på Visby Airport)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.