Tarom siktar på långlinjer från Bukarest

Rumänska Tarom siktar på att återigen flyga långlinjer från Rumänien och nu har man kommit ett steg närmare lanseringen av linjerna sedan man säkrat två Airbus-flygplan för trafiken.

Med två Airbus A330 ska Tarom återigen börja flyga långlinjer från Bukarest. Skyteam-bolaget har ansökt om slottar på Newark, New York-JFK och Chicago enligt källor inom flygbolaget och tanken är att flyga till en av New York-flygplatserna och Chicago O´Hare fyra gånger i veckan vardera.

Det rumänska flygbolaget har ännu inte bestämt sig för om man ska leasa två A330-200 eller två större A330-300, men bolaget ska ha tillgång till båda typerna enligt ch-aviation.

Tarom har inte flugit några långlinjer sedan år 2003 och har heller inte haft några widebodyflygplan i sin flotta sedan sex år tillbaka då man fasade ut det sista Airbus A310-flygplanet som bolaget haft. Trafikstart för de nya långlinjerna och widebodyflygplanen är i nuläget planerad till maj år 2020.

I slutet av oktober kommer Tarom även att ta emot sin första av totalt nio nya ATR 72-600 som ska ersätta bolagets befintliga ATR-flotta som tillsammans med tolv Boeing 737 och fyra Airbus A318 formar Taroms flotta.

(Foto: tjdarmstadt)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.