450 nya Airbus-flygplan på order

Airbus har kammat hem en stororder på 150 flygplan från amerikanska Spirit Airlines och ytterligare en på 300 flygplan från indiska Indigo.

Medan Boeing kämpar med sina MAX-flygplan så har Airbus nu kammat hem en stororder på Boeings hemmaplan. Det amerikanska ultra lågprisflygbolaget Spirit Airlines har nämligen tecknat ett avtal om 150 nya Airbus-flygplan.

Det nya avtalet som är en avsiktsförklaring innehåller till en början köp av 100 flygplan och optioner på ytterligare 50 flygplan. Det gäller flygplan av typerna A319neo, A320neo och A321neo och leveranserna ska ske fram tills år 2027.

Spirit Airlines är redan idag en stor Airbusoperatör och har 138 flygplan från Airbus A320-familj i sin flotta. Den nya ordern kommer att användas för att stötta Spirits vidare tillväxt när man lanserar nya destinationer i USA, Latinamerika och Karibien enligt bolagets VD Ted Christie.

Samtidigt så har det indiska lågprisflygbolaget lagt en ännu större order hos Airbus på 300 nya flygplan ur A320neo-familjen, A320neo, A321neo samt A321XLR. Det är en av de största beställningarna någonsin från ett enskilt flygbolag för Airbus och hittills har A320neo tagit emot beställningar på drygt 6 600 flygplan från 110 kunder världen över.

Indigo, som var en av de första flygbolagen att flyga med A320neo, flyger redan nu med världens största A320neo-flotta, 97 stycken som kompletteras med 128 A320ceo.

(Foto: Airbus)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.