Amerikansk flygplats tappar direktflyg till Europa

Med Icelandairs beslut att stoppa sina flygningar till Kansas City på grund av problemen med Boeing 737 MAX blir den amerikanska staden helt utan direktflyg till Europa framöver.

På grund av flygförbudet på Boeing 737 MAX har Icelandair beslutat att inte återuppta sina flygningar till Kansas City i USA till sommaren nästa år. Det gör att den amerikanska staden förlorar direktförbindelser till Europa.

Icelandair började att flyga till Kansas City som en del i sin strategi att flyga från mindre städer i USA till Reykjavik för att där byta till Icelandairs destinationer i Europa. Satsningen på Kansas City har dock inte gått hem till stor del på grund av flygförbudet på MAX-flygplanen.

När Icelandair nu beslutat att lämna Kansas City arbetar flygplatsen vidare med att få en ny direktlinje till Europa och enligt Kansas City International Airports VD Pat Klein vill man helst sen en ny linje till London, Dublin eller Paris.

Även San Francisco blir utan Icelandair framöver då flygbolaget även beslutat att sluta flyga dit. I nuläget flyger Icelandair till San Francisco tre gånger i veckan och Kansas City hade under den gångna sommaren fyra avgångar i veckan med Boeing 757-200.

(Foto: Flo Weiss)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.