SAS ökar till Färöarna

När vintertidtabellen tas i bruk vid veckans slut ökar SAS antalet avgångar med 41 procent till Färöarna jämfört med vintern 2018/19.

Med en stabil regularitet för flygningarna till Färöarna genom RNP-inflygningar, Required Navigation Performance, kan SAS nu öka kapaciteten mellan Köpenhamn och Vagar på Färöarna den kommande vintern med 41 procent.

Ökningen på 41 procent innebär sex avgångar i veckan till Färöarna med Airbus A320neo från Köpenhamn under vintertidtabellen. Under den mest intensiva trafikperioden under sommaren trafikerar SAS sträckan nio gånger i veckan.

SAS började att flyga till Färöarna för drygt tre år sedan och satsningen har hittills varit lyckad, vilket nu märks med fler avgångar under vintern. Fram tills att SAS började att flyga till Vagar-flygplatsen hade det färöiska flygbolaget Atlantic Airways flugit själva på sträckan i flera år.

Atlantic Airways är dock fortsatt överlägset störst, kapacitetsmässigt, på Köpenhamn-Vagar med två till tre dagliga avgångar. Dessutom flyger Atlantic Airways även regelbundet till Billund, Bergen, Edinburgh, Paris och Reykjavik från Färöarna med en Airbus A319 och två A320.

(Foto: SAS)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.