Air Leap får fortsatt förtroende av Ålands Landskapsregering

Air Leap får fortsatt förtroende att flyga den upphandlade flygtrafiken från Åland till Stockholm fram till år 2024, men från nästa år utökas kapaciteten från SAAB 340 till ATR 72-500.

Den nya upphandlingen som Air Leap vunnit sträcker sig från den 1 mars 2020, vilket är slutet för det nuvarande avtalet Air Leap har på trafiken, till den 29 februari 2024.

Det är den åländska landskapsregeringen som upphandlar flygtrafik från Mariehamn på Åland till Stockholm Arlanda och nya krav vid denna upphandlingen gör att Air Leap byter flygplanstyp. Istället för en SAAB 340 som har plats för 34 passagerare så kommer en ATR 72-500 med plats för 72 passagerare att flyga till Stockholm från Åland med start under början av nästa år.

”Vi är oerhört glada och stolta över att ha fått Ålands Landskapsregerings förtroende på nytt. Mariehamn är en viktig linje i vårt nätverk, likväl som vi ser att linjen är oerhört viktig för destinationen Åland och Mariehamn. Vi ser ett stort behov av resande under hela året, inte minst från turister och semesterfirare under sommaren, som naturligtvis är oerhört viktiga för turistnäringen på Åland och som nu har möjlighet att utvecklas ännu mer tack vara större flygkapacitet”, säger Magnus Ivarsson, VD Air Leap.

Trafiken till Stockholm Arlanda kommer att bestå av två rundturer måndag till fredag och en rundtur på söndagar. Tidtabellen är anpassad för att passa både resande till och från Stockholm men också för den som reser vidare från Arlanda. Air Leap kommer även att fortsätta flyga Mariehamn-Åbo med en avgång varje vardag. Tidtabellerna för linjerna kommer att vara oförändrade. 

(Foto: Air Leap)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.