SAS A321LR försenade

Leveransen av SAS första Airbus A321LR som öppnar upp för nya långlinjer blir försenad och blir ingen trafikstart för flygplanstypen hos SAS under det första halvåret år 2020.

SAS leverans av tre Airbus A321LR som var planerade att ske under det första halvåret år 2020 är nu försenad. Istället går arbete med att bestämma vilka linjer som de nya flygplanen ska trafikera vidare hos SAS där VD:n Rickard Gustafson tidigare sagt att A321LR kan öppnar för långlinjer från städer som Göteborg, Aarhus och Bergen.

Vilka linjer som A321LR ska trafikera är alltså fortfarande oklart och en planerad trafikstart för flygplanen är nu planerad under mitten av nästa år istället för första halvåret under 2020. Om det är på befintliga långlinjer eller helt nya är inte bestämt.

Samtidigt som det står klart att det blir en försening har SAS första A321LR dock fått produktionsnumret MSN 9541 och i nuläget är det närmare 400 A320-flygplan som ska lämna Airbus produktionslinje innan det är SAS tur för A321LR.

(Foto: SAS)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.