Eneroth överväger nedläggning av Bromma innan år 2038

Infrastrukturministern Tomas Eneroth kan tänka sig att lägga ned Bromma flygplats i förtid, innan det nuvarande tillståndet som gäller till år 2038 går ut. Detta om Arlanda byggs ut och får större kapacitet än idag.

I en intervju med Dagens Industri säger den socialdemokratiska infrastrukturministern Tomas Eneroth att man vill lägga ner Bromma flygplats i förtid. Det innebär alltså att cityflygplatsen kan komma att stängas innan år 2038 då det nuvarande tillståndet för flygplatsen löper ut.

Nedläggningen av Bromma flygplats ska dock endast ske om Arlanda har byggts ut och fått en ökad kapacitet. Enligt Dagens Industri så innefattar den tilltänkta utökningen av kapacitet en fjärde start- och landningsbana.

Stockholm Bromma Airport hade under förra året 2,5 miljoner resenärer genom de trafikerande flygbolagen BRA, Finnair, Brussels Airlines och Sun Air of Scandinavia. Under nästa år tillkommer även Wideröe som trafikerande flygbolag då man börjar flyga till Oslo-Torp i samarbete med BRA.

(Foto: Peter Phillips)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.