Snabbare ombordstigning på Kiruna Airport

I mitten av augusti påbörjades ett stort installationsarbete på Kiruna Airport och under förra veckan invigdes en ny Self boarding gate på flygplatsen.

De nya inpasseringsgrindarna, Self boarding gates, är en del av Swedavias Self-servicekoncept för flexibla och automatiserade lösningar som ska göra resandet från och till Swedavias flygplatser ännu effektivare. Med de automatiska inpasseringsgrindarna får resenärerna en ännu enklare och snabbare resa med färre köer.

Automatisering och digitalisering är något som står högt på både Swedavias och flygbolagens agenda enligt ett pressmeddelande. Satsningen på Self-service utgår från att skapa ett snabbare och enklare resande och också för att optimera terminalutrymmet, ge smidigare flöden och färre köer.

”Genom att arbeta med kunddriven affärsutveckling tar Swedavia kontinuerligt fram nya tjänster, vår nya gate är ett resultat av detta. Vi vill kunna ge alla våra resenärer ett bättre bemötande genom ett smidigare resande men det gynnar givetvis också våra frekventa resenärer som nyttjar flygplatsen ofta”, säger Andreas Fredriksson, flygplatschef på Kiruna Airport. 

(Foto: Swedavia)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.