Efter rekordflygning – ultralånglinjer från år 2023

Efter att genomfört världens längst kommersiella passagerarflygning räknar nu Qantas VD Alan Joyce att det australiensiska flygbolaget kommer ha regelbundna direktflyg från Australien till London och New York från år 2023.

Med en flygtid på drygt 19 timmar har Qantas nu genomfört världens längsta kommersiella passagerarflygning mellan New York och Sydney. Flygningen genomfördes med en Boeing 787 Dreamliner som ett steg i Project Sunrise som, om det är ekonomiskt lönsamt, ska innebära direktflyg från Sydney till London och New York från år 2023.

Qantas räknar dock med att ta beslut om man kommer gå vidare med planerna på att flyga direkt från Sydney till London och New York under slutet av året. Frågor som kvarstår är exempelvis vilken flygplanstyp som ska användas och besättningens vilotider. Qantas VD Alan Joyce ser dock klart och tydligt att det finns ett behov av direktflyg till London och New York från Sydney då människor vill flyga direkt för att spara tid.

Den nyligen genomförda rekordflygningen på New York-Sydney flögs med en Dreamliner, men om Qantas väljer att trafikera ultralånglinjer framöver är det antingen Airbus A350 eller Boeing 777X som ska användas. Qantas hade 49 passagerare ombord på rekordflygningen och med ett annorlunda servicekoncept för att anpassa människokroppen till den långa flygningen testades.

(Foto: Qantas)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.