Ryanair inte oroliga för Brexit – sågar Norwegian igen

Ryanairs högste chef Michael O´Leary är inte orolig för Brexit och spår att Storbritanniens uttåg ur EU inte kommer påverka flygbolaget negativt på längre sikt, men att Norwegian är nästa flygbolag på tur att försvinna efter Thomas Cook.

Bland brittiska och europeiska flygbolag är Brexit ett orosmoln på himmeln, men Ryanair-koncernens högste chef Michael O´Leary är inte orolig. Det säger han i en intervju med Reuters. O´Leary säger att Brexit troligtivs inte kommer att påverka Ryanair i det långa loppet då han är övertygad att det Open Skies-avtal som finns kommer att fortsätta finnas för Storbritannien framöver.

Samtidigt säger O´Leary att Norwegian är nästa flygbolag efter Thomas Cook UK att gå i konkurs som en följd av osäkerheten kring Brexit och lönsamhetsproblem. Det är dock något som det norska flygbolaget svarar på genom att konstatera det inte finns någon som helst sanning i Ryanair-chefens uttalande.

Förutom att konstatera att Ryanair inte kommer påverkas allt för mycket av Brexit under intervjun med Reuters menar O´Leary att paketresornas tid är över och att det är en orsak till Thomas Cooks konkurs. ”Ingen under 40 år bokar idag några paketresor” sade han under intervjun.

O´Leary spår även att Europa framöver kommer att domineras av fyra stora flygbolag och där är föga förvånande Ryanair en av dem, troligen tillsammans med Air France-KLM, Lufthansa samt IAG.

(Foto: World Travel & Tourism Council)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.