Norwegian och JetBlue startar samarbete

Norwegian och det amerikanska flygbolaget JetBlue ingår nu ett avtal om samarbete som gör det möjligt för båda lågprisbolagens kunder att enkelt beställa vidareförbindelser i en och samma bokning.

JetBlue har ett betydande linjenät i USA, Karibien och Latinamerika medan Norwegian har ett flertal transatlantiska linjer och ett stort linjenät i Europa. Det nya samarbetet, ett interlineavtal, mellan de båda flygbolagen gör det möjligt för kunder att beställa genomgående flygresor i en enda bokning på båda bolagens linjenät. Målet är att genomgående biljetter ska finnas tillgängliga på båda bolagens webbplatser. 

”Det här samarbetet kommer att ge resenärer ännu fler valmöjligheter. JetBlue är det största flygbolaget på flera av våra USA-baser som New York och Fort Lauderdale, vilket kommer att ge både våra och JetBlues kunder tillgång till ett stort linjenät på båda sidor om Atlanten. JetBlue är en idealisk samarbetspartner för oss eftersom bolaget har betydande närvaro i USA, Karibien och Latinamerika”, säger Geir Karlsen, tillförordnad koncernchef och finansdirektör på Norwegian.

På de tre knutpunkterna New York JFK, Boston och Fort Lauderdale får Norwegians resenärer tillgång till 60 inrikeslinjer i USA samt 40 linjer till Karibien och Latinamerika. JetBlues kunder kan flyga till Europa med Norwegian på över 20 linjer. 

JetBlue är ett av de största lågprisbolagen i USA. Varje år transporterar bolaget över 42 miljoner passagerare till över hundra destinationer i USA, Karibien och Latinamerika. Bolaget har över 22 000 anställda, har vunnit flera kundutmärkelser och erbjuder gratis WiFi på sina flygningar.

(Foto: Norwegian)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.