Flybe dumpas – blir Virgin Connect

Efter att Virgin Atlantic förvärvat Flybe tidigare i år står det nu klart att det brittiska regionalflygbolaget byter namn till Virgin Connect.

Flybes lila färger är snart ett minne blott på den brittiska flygmarknaden sedan ägaren Virgin Atlantic beslutat sig för att döpa om Flybe till Virgin Connect och måla om samtliga flygplan i rött.

Tidigare har Flybe riktat in sig på regionala flyglinjer, men sedan flygbolaget blev ett dotterbolag till Virgin Atlantic så kommer strategin att ändras något. Virgin Connect kommer framöver att spela en viktig roll i att feeda in passagerare till Virgin Atlantics långlinjer från Manchester och London Heathrow. Samtidigt som man anammar en feeder-roll till Virgin Atlantic kommer man även att behålla regionala direktlinjer i Storbritannien och Europa.

Om och när den tredje start- och landningsbanan byggs på London Heathrow och slottfördelningen är till fördel för Virgin planerar man att använda sig av Virgin Connect för att starta många nya linjer från Europas största flygplats.

Idag har Flybe, som flygbolaget fortsatt heter officiellt, 76 flygplan i sin flotta bestående av 54 Bombardier Dash 8 Q400, elva Embraer 175, fyra Embraer 195 samt sju ATR 72. Fyra av ATR-flygplan flyger Flybe på uppdrag av SAS från Stockholm Arlanda.

(Foto: Tony Hisgett)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.