Ny USA-linje för LOT efter slopade visum

I augusti nästa år lanserar LOT Polish Airlines en ny flyglinje till San Francisco från Warszawa, och beskedet om den nya flyglinjen kommer bara dagar efter att Polen blivit medlem i USAs Visa Waiver-program.

Ett tillkännagivandet av en ny flyglinje till San Francisco från Warszawa som startar i augusti år 2020 kom kort efter att Polen gått med i USAs Visa Waiver-program som gör det enklare för polska medborgare att resa till USA för arbete och semester hoppas LOT att det ska bli bra draghjälp för den nya flyglinjen.

”San Francisco är en stad som varit på vår lista över nya destinationer ett tag, men det är ingen tillfällighet att vi bestämt oss för att presentera den nya linjen nu. Den 30 september gick Polen officiellt med i Visa Waiver-programmet vilket innebär att amerikanska visum för polska medborgare tillhör det förgångna och nu tror vi att fler kommer att resa till USA”, säger LOTs VD Rafał Milczarski.

LOTs nya linje till San Francisco kommer att flygas fyra gånger i veckan med en Boeing 787 Dreamliner från den 5 augusti nästa år. Avgångstid från Warszawa blir klockan 11.35 på måndagar och fredagar samt klockan 17.20 på onsdagar och lördagar. Avgångstiderna erbjuder, enligt LOT, en kort transfertid i Warszawa från bland annat Göteborg, Stockholm, Wien och Tel Aviv. Returflygningarna ankommer till Polen klockan 13.00 respektive klockan 18.45 dagen efter avgången från Warszawa.

(Foto: BriYYZ)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.