Norwegian lämnar Newark

När Norwegian ska gå från expansion till lönsamhet ingår det en enhetlig trafik till New York och därför lämnar det norska lågprisflygbolaget Newark-flygplatsen och samlar alla sin trafik på JFK.

När vintertidtabellen tas i bruk den 27 oktober kommer Norwegian att sluta trafikera Newark-flygplatsen utanför New York. De flyglinjer som Norwegian idag har till flygplatsen, Barcelona och Rom, kommer då att flyttas till JFK-flygplatsen dit Norwegians övriga New York-linjer flyger till.

Flytten från Newark till JFK är ett steg i Norwegians Focus2019-program som ska skapa en effektivare och enklare drift samt spara in två miljarder norska kronor under 2019.

Norwegians flytt från Newark innebär att det bara är SAS och Icelandair kvar på Newark-flygplatsen som nordiska flygbolag. SAS flyger till Newark från Stockholm, Oslo och Köpenhamn medan Icelandair förbinder flygplatsen med sin hubb på Keflavik International Airport utanför Reykjavik.

Liknande flytt-rokader har Norwegian även gjort i Paris där all trafik förutom Köpenhamn-Paris nu använder sig av Charles de Gaulle. Tidigare utgick bolagets långlinjer från Charles de Gaulle medan Europalinjerna trafikerade Orly-flygplatsen.

(Foto: Adam Moreira)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.