Lycksele går mot strömmen – upp 26 procent i september

Lycksele flygplats går mot strömmen och visar en passagerarökning på 26 procent i september. Orsaken till ökningen är enligt flygplatsen att operatören Amapola Flyg visat på att flyglinjen går att lita på med få inställda avgångar.

Antalet inrikespassagerare vid Lycksele flygplats fortsätter att öka. För tredje månaden i rad ökar resandet på sträckan Lycksele-Stockholm Arlanda. Under september var ökningen 26 procent jämfört med samma period förra året. Totalt var det 1 566 passagerare som flög från och till Lycksele flygplats under september månad i år.

”En mycket glädjande utveckling för Lycksele flygplats. Flygbolaget Amapola som trafikerar sträckan Lycksele-Stockholm/Arlanda har under mer än ett år verkligen visat att man håller sin tidtabell. Det har skapat ett förtroende hos resenärerna som naturligtvis påverkar resandeutvecklingen positivt”, säger Anna-Carin Jonsson, styrelseordförande för Lycksele flygplats AB.

Flygningarna till Stockholm trafikeras med en Fokker 50 från Amapola går från Vilhelmina via Lycksele till Arlanda två gånger varje vardag samt en gång på söndagar.

Även vd:n för Lycksele flygplats gläds åt de positiva siffrorna.
”Trots att flygbranschen fått stor uppmärksamhet i klimatdebatten den senaste tiden, visar resandeutvecklingen att det fortfarande finns en stor efterfrågan på flygresande till och från Norrlands inland”, säger Lennart Näslund.

För Lycksele flygplats är miljöarbetet en viktig del i verksamheten och därför har flygplatsen nu gått med i ett treårigt projekt ”Grön Flygplats” genom Svenska regionala flygplatser.

”Vi behöver driva på miljöarbetet och denna satsning går i linje med det. Projektet har fått stöd ur den europeiska regionala utvecklingsfonden och det övergripande målet är att markant minska koldioxidutsläppet på regionala flygplatser”, säger Lennart Näslund.

(Foto: Mikael Lindmark)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.