Motorproblem tvingade kvar Swiss A220 på marken

Under tisdagen tog Swiss beslutet att stoppa alla flygningar med Airbus A220-flygplan på grund av problem med motorerna. Under torsdagen ska dock alla flygplan återigen vara i trafik.

29 stycken Airbus A220 som flyger hos Swiss stoppades från att flyga under tisdagen efter att ett flygplan av typen tvingats till en säkerhetslandning på Charles de Gaulle-flygplatsen utanför Paris efter allvarliga motorproblem tidigare i år. Även en A220 tvingades att vända tillbaka till Zürich på sin väg mot Düsseldorf i sommar på grund av ett turbinproblem.

Innan Swiss tar A220-flygplanet i bruk igen ska samtliga Pratt & Whitney-motorer genomgå en boroskopinspektion. Att sätta 29 flygplan på marken innebar dock många inställda flygningar för Swiss under tisdagen och onsdagen. Totalt har över 100 flygningar ställts in under dagarna enligt Bloomberg.

Samtliga flygplan ska dock vara i trafik igen under torsdagen och Swiss flygprogram ska då återgå till det normala. Det är oklart om övriga operatörer av A220-flygplanet kommer att genomföra samma inspektioner som Swiss gjort.

(Foto: TJDarmstadt)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.