Charles de Gaulle större än Heathrow

I september tog Paris Charles de Gaulle över titlen som Europas största flygplats från London Heathrow som under månaden drabbades hårt av en pilotstrejk hos British Airways.

För första gången på länge var London Heathrow Airport inte Europas största flygplats mätt i antal passagerare i september. Detta på grund av pilotstrejken bland British Airways piloter som gjorde att London-flygplatsen tog emot 0,7 procent färre passagerare jämfört med samma period år 2018.

Samtidigt växte Paris Charles de Gaulle antalet passagerare med 4,8 procent vilket innebar att man hanterade 6 819 263 passagerare, drygt 42 000 fler än London Heathrow i september.

Bakom Heathrow och Charles de Gaulle återfinns Frankfurt Airport som med en passagerarökning på 1,3 procent i september tog emot 6,7 miljoner resenärer. På fjärde plats stormar Istanbuls nya flygplats fram med 6,6 miljoner resenärer och gick förbi KLMs hubb Amsterdam Schiphol under september.

Med kapacitetsbrist på Schiphol och Heathrow kan dock topplistan över Europas flygplatser se annorlunda ut om Istanbul, Frankfurt och Paris Charles de Gaulle kan hålla upp sina tillväxttakter. Hittills i år, januari-september, har dock Heathrow tre miljoner fler resenärer än tvåan Charles de Gaulle.

(Foto: Martin Abegglen)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.