Norwegian tappar miljardavtal till SAS

Efter 12 år har Norwegian förlorat ett viktigt biljettavtal med den norska militären till SAS som innebär att det norska lågprisflygbolaget tappar en inkomstkälla som inbringat 1,1 miljarder kronor.

Under de senate tolv åren har den norska militären haft ett avtal med Norwegian som inneburit att militären köpt flygbiljetter med det norska flygbolaget på norska inrikeslinjer. När år 2019 blir 2020 är det däremot SAS som ska ta över uppdraget att transportera den norska militären i fyra år framöver vilket genererar mellan 300 000 och 350 000 biljetter årligen.

Att SAS nu ska transportera den norska militären innebär också att man startar en ny inrikeslinje i Norge, Oslo-Bardufoss i Nordnorge. Samtidigt lämnar Norwegian sträckan som man flugit ensam på tidigare, då kundunderlaget till största del består av den norska Försvarsmakten.

Enligt Dagens Næringsliv kommer dock Norwegian att överklaga beslutet att ge SAS det nya avtalet, vilket är förståligt då det under de tolv år som Norwegian hade uppdraget inbringade 1,1 miljarder kronor för flygbolaget.

(Foto: Bene Riobó)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.