Volotea tar över Airbus privatflyg

Airbus har valt en ny operatör för uppdraget att flyga bolagets anställda mellan anläggningarna i Hamburg och Toulouse. Denna gång är det spanskt som gäller genom Volotea.

Airbus utspridda verksamhet i Europa gör att behovet av att transportera personal mellan sina anläggningar är stor, och nu har man valt att ta in det spanska lågprisflygbolaget Volotea på den viktiga flyglinjen mellan Hamburg och Toulouse från den 4 november.

Volotea kommer att flyga från Finkenwerder-flygplatsen i Hamburg till Toulouse två gånger dagligen med Airbus A319. Upplägget på sträckan kommer dock att skilja sig från Voloteas ordinarie servicekoncept.

Enligt flygbolaget kommer man att basera två flygplan i Hamburg enbart för Airbus-uppdraget och de kommer ha en speciell stolskonfiguration med en personlig cateringservice skapad för Airbuspersonal. Man kommer även att rekrytera lokal kabinbesättning för flygningarna.

Volotea har en flygplansflotta som består av 17 Boeing 717 samt 19 Airbus A319 som främst flyger i södra Europa från 13 baser.

(Foto: Dylan Agbagni)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.