Nya WOW Air vill flyga i december

I december ska nya WOW Air vara i luften och inom en månad ska biljetterna börjas sälja enligt ett uttalande från det nygamla flygbolaget.

Det nya WOW Air, WOW Air LLC, kommer att ha sitt huvudkontor och bas på Dulles-flygplatsen utanför Washington DC medan både underhållsfaciliteter samt ett kontor kommer att finnas på Island. Till en början kommer flygplansflottan bestå av två flygplan för att till sommaren år 2020 ha växt till tolv flygplan.

Så lät det i början av september när nya ägare till det isländska lågprisflygbolaget, konkursade WOW Air, presenterade sina planer i september. Trafikstart var tänkt att redan ske i oktober, men dessa planer var något ambitiösa och nu ska den första flygningen genomföras i december istället.

Tidigare har WOW Air sagt att bolagets första flyglinje blir Washington DC-Reykjavik, men det är fortfarande oklart vilka flygplan man ska flyga med och flygplatsmyndigheten i Washington har ännu inte fått in några ansökningar om att flyga från Dulles-flygplatsen.

Det finns alltså en del frågetecken kring flygningarna men oavsett så kommer biljettförsäljningen att starta under november enligt FlightGlobal och det återstår att se om nya WOW Air kommer upp i luften överhuvudtaget.

(Foto: Oliver Holzbauer)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.