Austrian tar över efter Eurowings

Austrian Airlines kommer att ta över systerbolaget Eurowings trafik till och från Wien när Lufthansa Group delar upp trafiken i Österrike där Austrian tar hand om hubbtrafiken och Eurowings point to point trafiken.

Austrian Airlines och Eurowings kommer att öka sitt samarbete då moderbolaget Lufthansa Group beslut att Austrian ska överta Eurowings trafik från Wien. Det innebär att Austrian kommer att leasa fyra Airbus-flygplan från Eurowings för den utökade trafiken från den 1 januari, samtidigt som Eurowings varumärket endast kommer att synas på flygningar till Wien från Tyskland. Nya destinationer för Austrian blir Barcelona, Birmingham, Nürnberg, Rom och Zadar.

Eurowings kommer samtidigt som man minskar sin närvaro i Wien att öka den samma i Salzburg och Innsbruck med tre Airbus-flygplan baserade i Salzburg medan det läggs ett ännu större fokus på charterflygningar från Innsbruck.

Precis som i Tyskland ska alltså Eurowings ta hand om stora delar av point to point trafiken som inte passerar någon av Lufthansas Groups hubbar. Detta medan Austrian Airlines expanderar i Wien för att möta en kraftig konkurrens från lågprisflygbolag som easyJet, LEVEL, Wizz Air och Lauda.

(Foto: Florian Klebl)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.