Sprickor funna i Boeing-plan hos SAS

Efter att FAA beordrat en inspektion av vingfästen på Boeing 737 Next Generation-flygplan som passerat 30 000 cykler har SAS nu hittat sprickor i två av sina flygplan som nu ställts på marken på obestämd tid.

31 av SAS 58 Boeing 737 Next Generation-flygplan berördes av det luftvärdighetsdirektiv som utfärdats efter att det hittats sprickor i vitala vingfästen på ett antal B737 individer som passerat 30 000 cykler.

När SAS nu inspekterat samtliga av sina Boeing 737NG som passerat 30 000 cykler har man hittat sprickor i de berörda vingfästena på två flygplan. De båda flygplanen har på grund av detta ställts på marken, ett i väntan på att de berörda fästena ska bytas ut och ett som sedan tidigare var på väg att fasas ut.

I nuläget har 636 flygplan inspekteras efter sprickor och hittills har det hittats sprickor i 36 flygplansindivider. Detta påverkar bland annat Southwest Airlines och brasilianska Gol som säger att tre procent av deras passagerare berörs av inställda flygningar. För SAS del påverkar de två flygplanen med sprickor i vingfästena inte trafikprogrammet.

(Foto: Alf van Beem)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.